Visit Us On Facebook

Anketa za izradu područja Digitalno i kreativno društvo Strategije pametne specijalizacije RH

Objavio RADA

Vodeća hrvatska udruženja IKT industrije (HGK, HUP, CISEx i CroAI) zajednički izrađuju prijedlog novog tematskog prioritetnog područja (TPP) “Digitalno i kreativno društvo” u okviru procesa revizije Strategije pametne specijalizacije RH 2021. – 2029. Reviziju provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji sa Svjetskom bankom.

Istraživanje kao dio procesa izrade prijedloga se provodi temeljem upitnika dostupnog na: https://hgk.1ka.si/s3dkd

Pozivamo Vas da ispunite upitnik u što kraćem roku (okvirni rok je 15 dana) i tako date doprinos izradi što kvalitetnijeg prijedloga i, u konačnici, mogućeg postavljanju prioriteta razvoja IKT industrije u budućoj Strategiji pametne specijalizacije (S3).

Strategija pametne specijalizacije (S3) strateški je dokument koji definira prioritetna područja za poticanje ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije (IRI) javnim sredstvima i predstavlja ključni dokument za usmjeravanje sredstava iz EU fondova namijenjenih za ovu svrhu. Drugim riječima, dio budućih natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava, kao i drugih oblika potpore koji će se pružati iz EU fondova, bit će povezani s definiranim prioritetnim područjima S3.

Podijeli
Categories: Novosti

Skip to content
Visit Us On Facebook