Visit Us On Facebook

COVID – 19 zajam za obrtna sredstva

Objavio RADA

U suradnji s Vladom Republike Hrvatske i nadležnim Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja prilagodili smo mjere vezane za koronavirus i potresom pogođena područja.

Postojeći program COVID – 19 zajam za obrtna sredstva  sada je usmjeren i na MSP-ove koji u 2020. godini ostvaruju pad prihoda od 20% i više u odnosu na 2019. godinu, a koja su sa područja prema indeksu razvijenosti u 1. skupini, sukladno Zakonu o regionalnom razvoju RH, a to su Brodsko-posavska županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Ličko-senjska županija, Vukovarsko-srijemska županija, Sisačko – moslavačka županija i Virovitičko – podravska županija.

Osim toga, uveden je i moratorij svim HAMAG – BICRO – Croatian agency for SMEs, Innovations and Investments-BICRO korisnicima zajmova do 30. lipnja 2021. godine.
U pripremi je i veliki natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava  u vrijednosti od 1,5 milijardi kuna, za povećanje proizvodnih kapaciteta i digitalizaciju tehnoloških procesa. Pritom će i kod ovog natječaja Sisačko – moslavačka županija  zbog potresa biti u nešto boljoj poziciji u odnosu na ostatak RH.

Izvor:POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook