Visit Us On Facebook

Destilacija vina u kriznim slučajevima i mjere Potpora za krizno skladištenje vina

Objavio RADA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni poziv na provedbu mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima i mjere Potpora za krizno skladištenje vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Cilj mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima je osloboditi kapacitete prijema nove berbe grožđa, proizvodnje i skladištenja vina na način da se oslobađanje vina sa zaliha u skladištima proizvođača provede kroz dodjelu  potpore proizvođaču, na razini veleprodajne cijene vina, ako vino preda na destilaciju, a cilj mjere Potpora za krizno skladištenje vina je potaknuti proizvođače vina da određene količine vina zadrže u skladištu i ne stavljaju ga na tržište čime se uravnotežuje ponuda i potražnja u ovim okolnostima.

Potpora iznosi približno 5 kn po litri vina.

Aktivnosti vezane uz destilaciju trebaju biti dovršene do 31.8.2021. godine, koji datum označava krajnji rok za podnošenje Zahtjeva za isplatu. Razdoblje skladištenja može započeti sa 29.6.2021. godine.

Vrijeme trajanja skladištenja koje se može odobriti je 60 dana.

Rok za podnošenje prijava je do 28.6.2021. godine. 

Više na: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook