Visit Us On Facebook

Donesene nove mjere za očuvanje radnih mjesta i reaktivirane mjere aktivnog zapošljavanja

Objavio RADA

Najznačajnije promjene odnose se na potporu za samozapošljavanje, potporu za proširenje poslovanja, potporu na očuvanje radnih mjesta, potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19) za srpanj 2020. – mikropoduzetnici te potporu za skraćivanje radnog vremena.

Potpora za samozapošljavanje
Kod potpore za samozapošljavanje izmjene se odnose na trajanje mjere pa tako prema novim uvjetima ugovorno razdoblje traje 24 mjeseca u odnosu na dosadašnjih 12. Korisnici potpore su obavezni u prvih 12 mjeseci mjere opravdati potporu, a drugih 12 mjeseci održavati poslovnu aktivnost uz samostalno podmirivanje obveza doprinosa.

Izmijenjene su i prihvatljive djelatnosti i visina subvencije. Naime, iznos potpore male vrijednosti za samozapošljavanje određuje se prema budućoj djelatnosti poslovnog subjekta, a u skladu s Nacionalnom klasifikacijom djelatnosti (NKD 2007.).

Potpora za samozapošljavanje može se dodijeliti za dvije skupine korisnika i to u iznosima od 75.000,00 – 100.000,00kn ovisno o djelatnosti.

Potpora za proširenje poslovanja
Izmjene se kao i kod potpore za samozapošljavanje odnose na iznos potpore male vrijednosti za proširenje poslovanja koji se određuje se prema budućoj djelatnosti poslovnog subjekta, a u skladu s Nacionalnom klasifikacijom djelatnosti (NKD 2007.) i to od 55.000,00 – 75.000,00kn.

Kod potpore za očuvanje radnih mjesta uvode se dvije nove mjere:
1. Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19) za srpanj 2020. – mikropoduzetnici
2. Potpora za skraćivanje radnog vremena

Više na POVEZNICI

Podijeli
Categories: NovostiNatječaji

Skip to content
Visit Us On Facebook