Visit Us On Facebook

Energetska obnova zgrada javnog sektora

Objavio Filip Medak

Cilj Poziva je provođenje integralne energetske obnove, dubinske obnove i sveobuhvatne obnove zgrada javnog sektora koja će rezultirati uštedom godišnje potrebne toplinske energije za grijanje od najmanje 50% (QH,nd) i uštedom godišnje primarne energije od najmanje 30% (Eprim) u odnosu na stanje prije obnove na razini svakog projektnog prijedloga te smanjenjem emisija CO2, što će pridonijeti dekarbonizaciji zgrada.

Pozivom će se sufinancirati izrada projektne dokumentacije i energetska obnova postojećih zgrada javnog sektora, neoštećenih u potresu, u pretežitom vlasništvu javnog sektora, u kojima se obavljaju društvene djelatnosti, uz uvažavanje važnosti javnog interesa zgrada zdravstvene i odgojno-obrazovne namjene te zgrada u vlasništvu i uporabi središnje vlasti.

Pozivom se predviđa nekoliko kategorija obnove sukladno usvojenom Programu energetske obnove zgrada javnog sektora za razdoblje do 2030. godine

·       Integralna energetska obnova

·       Dubinska obnova

·    Sveobuhvatna obnova – koja obuhvaća minimalno integralnu energetsku obnovu ili dubinsku obnovu te jednu ili više mjera za smanjenje rizika povezanih s djelovanjem potresa. Sveobuhvatnom obnovom zgrade treba se povećati potresna otpornost zgrade za najmanje 10% iznad postojeće.

Ukupna bespovratna sredstva: 39.816.842,52 €

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 20.000,00 €

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 8.000.000,00 €

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva:

-Ministarstva

-Državne upravne organizacije

-Organizacije civilnog društva

-Jedinice lokalne samouprave

-Jedinice područne (regionalne) samouprave

-Ustanove

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 16.05.2023.

Više na: https://fondovieu.gov.hr/pozivi/67

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook