Visit Us On Facebook

Europski tjedan mobilnosti

Objavio RADA

Europski tjedan mobilnosti, kampanja Europske komisije za podizanje svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti, održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Riječ je o kampanji koja se provodi od 2002. godine s ciljem promicanja i poticanja promjene ponašanja u smjeru održivih rješenja mobilnosti.
 


Tema je usmjerena na “Održiva mobilnost za zdraviji život!” uz slogan „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!”. Kako bi lakše savladali izazove nove svakodnevice uzrokovane sada već ne tako novonastalom pandemijom bolesti COVID-19.
 
„Fizička aktivnost je iznimno važna za naše zdravlje, a pješačenje, bicikliranje i ostala održiva rješenja u prijevozu k tome doprinose zaštiti okoliša, prirode i klime. Pozivam sve da se u Europskom tjednu mobilnosti što više kreću, a te dobre navike usvoje i primjenjuju dalje u svakodnevnom životu“, rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić.
 
 
Provedena istraživanja pokazala su da aktivan život smanjuje depresiju, tjeskobu i druge probleme u vezi s mentalnim zdravljem. Dovoljno je 30 minuta pješačenja ili vožnje biciklom dnevno kako bi se poboljšalo mentalno zdravlje.

IZVOR: POVEZNICA

Podijeli
Categories: EdukacijaNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook