Visit Us On Facebook

Fond za MSP-ove

Objavio RADA

Fond za MSP-ove u okviru inicijative „Ideas Powered for Business” program je bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a omogućio pristup pravima intelektualnog vlasništva (IV). Fond za MSP-ove inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a trajat će do 16. prosinca 2022.

Sredstva su ograničena i dostupna su prema redoslijedu prijave.

Zaštita intelektualnog vlasništva neophodna je u digitalnom dobu. To je jedini zakonit način da se izbjegne kopiranje ili korištenje vaših jedinstvenih ideja, proizvoda ili usluga bez dopuštenja. Zaštita intelektualnog vlasništva može obuhvaćati mnoge različite vrste imovine, uključujući žigove, dizajne, patente, korporacijske identitete, proizvode, usluge i procese.

Fond za MSP-ove nudi financijsku potporu MSP-ovima s poslovnim nastanom u Europskoj uniji. Prijavu može podnijeti vlasnik, zaposlenik ili ovlašteni zastupnik MSP-a iz EU-a koji djeluje u njegovo ime. Bespovratna sredstva uvijek se prenose izravno MSP-ovima.

Fond za MSP-ove program je bespovratnih sredstava i izdaje vaučere koji se mogu koristiti za djelomično pokriće troškova pristojbi za odabrane aktivnosti. Dostupne su dvije vrste vaučera , ovisno o dotičnoj aktivnosti:

  • Vaučer 1 – 1.500 eura, koristi se za pristojbe preddijagnostičke usluge povezane s intelektualnim vlasništvom, žigove i dizajne
  • Vaučer 2 – 750 eura, koristi se za pristojbe za patente.

Više na: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook