Visit Us On Facebook

HAMAG-BICRO organizirala radionicu i okrugli stol na temu automatizacije i robotike te njezine primjene u industriji

Objavio RADA

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu aktivnosti projekta CEUP 2030 (Central Europe Upstreaming for Policy Excellence in Advanced Manufacturing & Industry 4.0 towards 2030) organizirala je radionicu na temu automatizacije i robotike te njezine primjene u industriji koja se održala danas, 07.10.2021. godine u hotelu Capital u Zagrebu. Na radionici i okruglom stolu su sudjelovale i ravnateljica Razvojne agencije Daruvar Danica Cetin Pajer i zaposlenica Nicol Polenus.

U uvodnom dijelu radionice sudionicima se obratio Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, a zatim se održao tehnički panel u okviru kojeg su predstavnik tvrtke INETEC d.o.o. dr. sc. Danijel Rohde te David Margeta, Product Manager iz Gideon Brothers d.o.o. predstavili primjere primjene automatizacije i robotike u industriji.

Nakon toga uslijedilo je izlaganje prof. dr. sc. Zdenka Kovačića, voditelja Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja LARICS sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu koji je prikazao rezultate provedenih istraživanja laboratorija.

Potom se održao okrugli stol kojim se nastojalo pružiti odgovore na pitanja kako se razvoj automatizacije i robotike može poticati u Republici Hrvatskoj, koje su glavne prepreke koje sprječavaju usvajanje i integraciju naprednih rješenja te kako se one mogu prevladati. Okrugli stol je moderirao prof. dr. sc. Nikola Mišković iz Zavoda za automatiku i računalno inženjerstvo sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a sudjelovao je i  predstavnik INETEC d.o.o., prof. dr. sc. Zdenko Kovačić, voditelj Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) koji djeluje u okviru Zavoda za automatiku i računalno inženjerstvo na FER-u, dr. sc. Josip Ćesić iz Gideon Brothers d.o.o. te predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije.

Podijeli
Categories: EdukacijaNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook