Visit Us On Facebook

Javni poziv gradovima indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini

Objavio RADA

Ovim putem Središnji državni ured poziva gradove s područja Republike Hrvatske razvrstane od I. do IV. Skupine indeksa razvijenosti sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i (područne) regionalne samouprave prema stupnju razvijenosti i koji su osnivači dječjeg vrtića utvrđeni Odlukom o donošenju mreže dječjih vrtića da se prijave za dodjelu potpore.

Neprihvatljivi prijavitelji/jedinice lokalne samouprave:

  1. Općine razvrstane od I. do IV. skupine po indeksu razvijenosti
  2. Jedinice lokalne samouprave, gradovi i općine, razvrstane od V. do VIII. skupine po indeksu razvijenosti
  3. Koje provode samo program predškole, temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja*
  4. Koje financiraju ili sufinanciraju rad dječjih vrtića drugih osnivača neovisno radi li se o jedinoj predškolskoj djelatnosti na području grada
  5. Koje će pokrenuti predškolsku djelatnost u 2022. godini nakon dana objave Javnog poziva

Mjerilo za dodjelu financijske potpore je broj djece upisan u dječji vrtić u pedagoškoj godini 2021./2022. (1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2022.). Financijska potpora po djetetu iznosi 500,00 kuna/mjesečno. Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom prijavitelju iznosi 247.500,00 kuna (za najviše 45 djece za razdoblje od 11 mjeseci u pedagoškoj godini od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2022.).

Poziv se vodi u modalitetu otvorenog trajnog Poziva. Rok za podnošenje prijava ističe danom iscrpljenja raspoloživih financijskih sredstava.

Više na: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook