Visit Us On Facebook

Javni poziv – Razvoj publike u kulturi

Objavio Filip Medak

Objavljen je Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu kojim Ministarstvo kulture i medija financira programe i aktivnosti koje potiču sudjelovanje u kulturi i umjetnosti, kako bi se ispunile potrebe i interesi postojeće publike te stvorila nova publika.

Cilj Poziva je pružanje podrške kvalitetnim i inovativnim programima čije aktivnosti potiču i razvijaju sudjelovanje publike u kulturi i umjetnosti.

Razvoj publike usmjeren je prvenstveno na kreiranje dugoročnih procesa koji će podići razinu aktivnoga sudjelovanja u kulturi i umjetnosti te aktivnosti koje će učiniti programe u kulturi i umjetnosti dostupnijima, prepoznajući različitost publika i njihovih potreba. Aktivnosti razvoja publike usmjerene su na potrebe i interese postojeće publike, kao i na stvaranje nove publike.

Programi razvoja publike mogu se prijaviti u sljedećim programskim djelatnostima:

1. Jačanje kapaciteta organizacija za razvoj i provođenje aktivnosti usmjerenih na razvoj publike

2. Razvoj programa

Pravo podnošenja prijava na temelju ovog Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, ustanove koje obavljaju djelatnost umjetničkog obrazovanja te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Financiraju se programi visoke kvalitete i profesionalnih standarda, obuhvaćajući široka područja kulture i umjetnosti: izvedbene i vizualne umjetnosti interdisciplinarne i nove kulturne i umjetničke prakse, književnost, kulturna baština i film (audiovizualne djelatnosti) te programi međunarodne kulturne suradnje.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti za jednogodišnje programe je 20.000,00 kuna / 2.654,46 eura.

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti za jednogodišnje programe je 70.000,00 kuna / 9.290,60 eura.

Prijave se podnose elektroničkim putem ispunjavanjem e-prijavnice Ministarstva kulture i medija, od 21. studenog do 21. prosinca 2022. godine do 17 sati.

Više na: https://min-kulture.gov.hr/vijesti-8/objavljen-javni-poziv-za-predlaganje-programa-koji-poticu-razvoj-publike-u-kulturi-u-republici-hrvatskoj-za-2023-godinu/23069

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook