Visit Us On Facebook

JAVNI POZIV za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini

Objavio Filip Medak

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela financijskih potpora usmjerenih na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini s ciljem demografske obnove i izjednačavanja mogućnosti ostanka mladih obitelji i mladih u Republici Hrvatskoj. Prihvatljivi korisnici financijske potpore su mlade obitelji i mladi s prebivalištem na području Grada Daruvara najmanje godinu dana prije podnošenja prijave.

Prihvatljivi troškovi za financijsku potporu uključuju troškove stanovanja mladih obitelji i mladih s prebivalištem na području Grada Daruvara najmanje godinu dana prije podnošenja prijave.

Sufinanciraju se troškovi stanovanja mladim obiteljima i mladima koji imaju slobodno ugovorene najamnine s najmodavcima fizičkim osobama te koji ugovorom ovjerenim od strane mjerodavnog tijela i prijavljenim Ministarstvu financija odnosno Poreznoj upravi dokažu postojanje podstanarskog odnosa u stambenom objektu koji se nalazi na području Grada Daruvara.

Ugovor o najmu mora biti sklopljen najmanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Financijska potpora po korisniku iznosi:

• za mladu obitelj s djecom: 180,00 EUR (1.356,21 kn) mjesečno

• za mladu osobu i mladu obitelj bez djece: 120,00 EUR (904,14 kn) mjesečno.

Rok za dostavu zahtjeva je 30. rujna 2023. g. ili do dana objave obavijesti o iskorištenosti raspoloživih sredstava i zatvaranju Javnog poziva.

Više na: https://daruvar.hr/javni-poziv-za-financijsku-potporu-usmjerenu-na-sufinanciranje-troskova-stanovanja-mladim-obiteljima-i-mladima-u-2023-godini/

Podijeli
Categories: Novosti

Skip to content
Visit Us On Facebook