Visit Us On Facebook

JAVNI POZIV za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve u 2022. godini

Objavio RADA

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije raspisuje Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve u 2022. godini. Korisnici kreditiranja mogu biti fizičke i pravne osobe sa sjedištem u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Regionalnom uredu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Pravne osobe koje kredit koriste za snabdijevanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava repromaterijalom moraju biti registrirane za trgovinu i distribuciju poljoprivrednog repromaterijala.

Namjena kredita je nabava repromaterijala za proljetnu sjetvu u 2022. godini, za koje Bjelovarsko-bilogorska županija subvencionira ukupnu kamatu.

Uvjeti kreditiranja su sljedeći:a) kreditirati će se nabava repromaterijala – sjeme, presadnice (za povrtlarske kulture), zaštitna sredstva i gnojivo za sjetvu ratarskih i povrtlarskih kultura,
b) najmanji iznos kreditiranja je 5.000,00 kn,
c) najveći iznos kreditiranja je 1.000.000,00 kn,
d) kamatna stopa iznosi maksimalno do 4,00 % godišnje, za cijelo razdoblje otplate kredita,
e) Bjelovarsko-bilogorska županija subvencionira ukupnu kamatnu stopu za cijelo razdoblje otplate kredita,
f) način isplate je jednokratno ili u tranšama temeljem dostavljenih računa, predračuna, ugovora ili ponude, isplatom na transakcijski račun dobavljača,
g) način otplate kredita je jednokratno, nakon isteka roka od 10 (deset) odnosno 12 (dvanaest) mjeseci, ovisno o uvjetima poslovne banke.

Javni poziv je otvoren od 01. veljače do 06. svibnja 2022. godine.

Više na: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NovostiNatječaji

Skip to content
Visit Us On Facebook