Visit Us On Facebook

Javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ za 2023. godinu

Objavio Filip Medak

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavljuje Javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ za 2023. godinu. Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja temeljem Programa „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ za 2023. godinu. Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) te fizičkim osobama.

Podnositelji prijave koji obavljaju gospodarsku djelatnost moraju biti pravne ili fizičke osobe koje su mikro, mala ili srednja poduzeća sukladno Preporuci Europske komisije.

Bespovratna sredstva namijenjena su sufinanciranju troškova nastalih tijekom 2022. i 2023. godine s osnove:

– stjecanja obrazovanja za obavljanje vezanih obrta sukladno programima obrazovanja/ispita koje donosi javnopravno tijelo nadležno za obrt za zanimanja koja su definirana Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08)

 – stjecanja osposobljenosti za zanimanje pogrebnik

– polaganja naučničkog ispita

 – stjecanja osnovnih znanja o poučavanju učenika – ishođenja/obnove dozvole (licencije) za izvođenje naukovanja u slučaju promjene sjedišta ili mentora.

Intenzitet potpore označava može dosegnuti do maksimalno 80% ukupno prihvatljivih troškova.

Bespovratna sredstva se isplaćuju korisnicima jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore nakon dostave Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava.

Otvoreni javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31. listopada 2023. godine.

Više na: https://mingor.gov.hr/dokumenti/4937?trazi=1&tip2=&datumod=&datumdo=&pojam=&page=2

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook