Visit Us On Facebook

Javni poziv za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2022.

Objavio RADA

Ukupna vrijednost raspisanog Javnog poziva za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2022. godini iznosi 13.927.275 kuna, a temeljni cilj raspisivanja Javnog poziva je poticanje i potpora organizacije velikih sportskih manifestacija kao načina promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unapređenja sustava sporta te međunarodne sportske promocije Republike Hrvatske.

Javnim pozivom se provode mjere iz Nacionalnog programa športa 2019.-2026. obuhvaćene u Posebnom cilju 6.3.4. „Poticati međunarodnu suradnju u području športa“.

Najmanji iznos sufinanciranja po sportskoj manifestaciji koji prijavitelj može zatražiti je 300.000,00 kuna, a najveći 1.500.000,00 kuna s time da zatraženi iznos, koji mora biti unutar navedenih iznosa, ne smije iznositi više od 60% od cjelokupnog iznosa potrebnog za organizaciju velike sportske manifestacije.

Prijavitelj na Javni poziv mora biti pravna osoba – udruga, koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama te ispunjava uvjete propisne Natječajem. Svaka udruga može prijaviti i ugovoriti sufinanciranje najviše jedne velike sportske manifestacije u okviru ovog Javnog poziva.

Javni poziv otvoren je danas na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta, odnosno prijave su moguće od 27. prosinca 2021. godine do 28. siječnja 2022. godine.

Više na: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook