Visit Us On Facebook

Komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada stiglo u Darkom d.o.o.

Objavio RADA

Darkom d.o.o. potpisao je dana 13.10.2020. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. za projekt „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada poduzeća Darkom d.o.o.“ koji je proveo u suradnji s vrijednim djelatnicama Razvojne agencije Daruvar te putem kojega je poduzeću dodijeljeno 1.261.864,91 kn bespovratnih sredstava!

Projekt je primjer uspješne suradnje Razvojne agencije Daruvar i poduzeća Darkom d.o.o. koja je prošla bez većih komplikacija s obzirom da je pripremljen i prijavljen u vrijeme najveće krize uzrokovane pandemijom Covida-19 .

S ponosom objavljujemo da je komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada, ukupne vrijednosti 1.852.500,00 kn, 27.04.2021. stiglo u naš mali grad! Vjerujemo kako će upravo zbog tog vozila Grad Daruvar i Općine Dežanovac, Đulovac, Končanica i Sirač, kojima Darkom d.o.o. pruža uslugu prikupljanja otpada, biti još ljepša i još čišća mjesta nego što su do sada bila.

Nabavljeno vozilo uvelike će pridonijeti daljnjem razvoju komunalne infrastrukture u Daruvaru i okolnim Općinama te dodatno smanjiti rizik od nastanka divljih odlagališta otpada što će također doprinijeti klimatskim izazovima, smanjiti onečišćenja podzemnih voda i stakleničkih plinova. Projekt je proveden s ciljem da se što više otpada reciklira, da doprinosi održivom razvoju i zaštiti okoliša. Vjerujemo kako će se povećati i svijest kod stanovnika o važnosti razvrstavanja otpada te se time dodatno smanjiti onečišćenje okoliša, spriječiti nastanke neugodnih mirisa u mjestima, smanjiti količina otpada na odlagalištima te da će doći do smanjenja štete za zdravlje ljudi.

Čast nam je biti dio ovakvih projekata. Hvala Darkom d.o.o. na danom povjerenju.

Podijeli
Categories: Novosti

Skip to content
Visit Us On Facebook