Visit Us On Facebook

Konferencija „Agrar fest Daruvar“ u organizaciji Razvojne agencije Daruvar

Objavio Filip Medak

Razvojna agencija Daruvar u suradnji sa LAG-om Bilogora – Papuk organizira konferenciju o provedbi koncepta Pametnih sela u ruralnim područjima pod nazivom „Agrar fest Daruvar“ u ponedjeljak 3. lipnja 2024. godine s početkom u 10:00 sati u Zavičajnom muzeju Daruvar te utorak 4. lipnja 2024. godine s početkom u 16:00 sati na OPG-u Tomislav Horvat.

Cilj konferencije je prezentirati i potaknuti provedbu koncepta Pametnih sela u ruralnim sredinama, a posebnim naglaskom na vinogradarstvo budući da je daruvarski kraj poznat po dugoj tradiciji vinogradarstva.

Sudionike konferencije očekuje bogat program. Prvi dan Konferencije će biti posvećen tumačenju koncepta Pametnih sela u novoj strategiji poljoprivrede i novoj lokalnoj strategiji LAG-a, mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava za poljoprivredu, primjenama napredne digitalne tehnologije u vinogradarstvu i proizvodnji vrhunskih vina i druge zanimljive teme. Sljedećeg dana Konferencije, sudionici će biti informirani o pametnim naprednim tehnologijama u voćarskoj i vinogradarskoj proizvodnji, financijskim instrumentima u poljoprivredi, utjecaju promjene klime na vinogradarstvo te će poznati enolog prezentirati razvoj jedne od najproširenijih sorti vina – graševini.

Organizacija Konferencije odobrena je kroz Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godini, a troškovi Konferencije (su)financiraju se sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjere 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2022. godine.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.

Program konferencije nalazi se u prilogu.

Podijeli
Categories: Nekategorizirano

Skip to content
Visit Us On Facebook