Visit Us On Facebook

Konferencija o obiteljskim poduzećima i prijenosu poslovanja

Objavio Filip Medak

Prijenos poslovanja je izazov s kojim se susreće velik broj poduzetnika u Europi. Procjena je da u EU godišnje oko 450.000 poduzeća s 2 milijuna zaposlenih prolazi proces prijenosa poslovanja te da se u trećini poduzeća tom procesu ne pristupa na odgovarajući način zbog čega se godišnje gubi oko 600.000 radnih mjesta. Tema prijenosa poslovanja posebno je važna za Hrvatsku zbog velikog broja poduzetnika koji su pokrenuli svoje pothvate 1990-ih i koji se približavaju umirovljenju. Bez obzira planiraju li prijenos poslovanja na djecu, zaposlenike ili prodaju poduzeća, proces prijenosa poslovanja je složen i dugotrajan te traži odgovarajuću podršku.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Udruga Mreža BOND u suradnji s Centrom za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizira Konferenciju o obiteljskim poduzećima i prijenosu poslovanja, u utorak, 23. svibnja 2023. godine s početkom u 9,30 sati u Zagrebu, u Hotelu International, Miramarska cesta 24.

Konferencija se održava u okviru projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2“ – BOND 2, čiji je cilj doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Konferencija je besplatna za sve zainteresirane poduzetnike te se svi mogu prijaviti na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScO8AcHeaUbxL_5L2yh9mAX_0zvgP6VxwRBGzXA94s50X5bxw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Rok za prijavu je 17. svibnja 2023.

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook