Visit Us On Facebook

KONFERENCIJA ”ODVAŽI SE”

Objavio RADA

U srijedu, 15.09.2021. održana je konferencija „ODVAŽI SE!“ koju je organizirala Razvojna agencija Daruvar. Konferencija se održala u Društveno – kulturnom centru Daruvar.

Konferenciju je organizirala Razvojna agencija Daruvar u sklopu projekta koji provodi „Poboljšanje usluga za MSP-ove na području grada Daruvara i općina Dežanovac, Končanica i Sirač“. Projekt je sufinancirala Europska unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta: 519.674,76 kn.

Cilj projekta je stvaranje povoljne poslovne klime na području Grada Daruvara te Općina Dežanovac, Končanica i Sirač, za razvoj poduzetništva. Promicanje poduzetništva u društvu, omogućavanje MSP-ovima lakši pristup informacijama o mogućnostima i infrastrukturi koju nude poduzetnički potporne institucije.

Provedbom ovog projekta se, prvenstveno kroz organizaciju i suradnju gospodarskih subjekata na ovom području, potiče gospodarska aktivnost kroz razvoj poduzetništva, stvaranje novih radnih mjesta i povećanje izvornih prihoda u proračun, a u drugoj fazi, kroz rad Agencije i kroz kvalitetno osmišljavanje razvojnih gospodarskih projekata osigurati povećanje prihoda i od dotacija iz zemlje i inozemstva, a to se odnosi na financijska sredstva nadležnih ministarstava i EU fondove.

Ispred Grada Daruvara prisutne je pozdravila dogradonačelnica Vanda Cegledi. Ispred domaćina, Razvojne agencije Daruvar, svima je poželjela dobrodošlicu ravnateljica Danica Cetin Pajer.

Na konferenciji su kao uvodničari sudjelovali Marcel Medak- direktor turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, Ivana Plažanin Vuković- direktorica turističke zajednice Daruvar-Papuk, Jelena Rekić- Upravni odjel za poslove državne uprave Daruvar (gospodarstvo), Kata Bliznac- Udruženje obrtnika Daruvar.

Nakon uvodnog dijela održana su dva predavanja: Ksandro Kovačić (direktor IN ZAGREBA) na temu ”Smještajni kapaciteti” i Dario Begonja (direktor HERO FACTORYa) na temu ”Marketing”.

Ksandro Kovačić direktor je IN ZAGREBA, obiteljske tvrtke koja se već dugi niz godina uspješno bavi kratkoročnim najmom stanova u središtu Zagreba. Osim toga, član je Skupštine Turističke zajednice grada Zagreba kao predstavnik privatnih iznajmljivača. Svojim predavanjem je prisutnima prenio stečena iskustva od samog početka svog rada pružanja usluga do dostizanja standarda, stjecanja konkurentske prednosti te savladavanja poteškoća u poslovanju. Kroz temu Smještajni kapaciteti prikazao je proces od kategorizacije objekata za smještaj do prvog gosta – što je sve potrebno pribaviti i odraditi da bi ponudili smještajnih jedinica u OPG-u, domaćinstvu, tvrtki kao iznajmljivaču.

Kada je riječ o mladim uzdanicima hrvatskog marketinga nezaobilazno je ime Dario Begonja, osnivač i direktor agencije za digitalni marketing Hero Factory. Na stranici Agencije njezin je naziv posve jasno objašnjen – cilj Agencije je pomoći poduzetničkim herojima da lakše dođu do potencijalnih klijenata. Njegovo predavanje bilo je usmjereno na to kako doprijeti do gostiju te kako stvoriti dobru priču i marketingom osigurati uspješno poslovanje. Kroz svoje predavanje, predavač je interaktivnim pristupom svima približio što je sve važno u prodaji- u online svijetu, ali i svakodnevno, što je to brand strategija, SEO pisanje članaka, na koji se način oglašavati na društvenim mrežama, koji su to sve kanali prodaje smještajnih jedinica itd.

Nadamo se da će svi prisutni iskoristiti dobivene informacije te vjerujemo da će ih iskoristiti u razvoj i poboljšanje svojih djelatnosti. Također, vjerujemo da će u suradnju s Razvojnom agencijom Daruvar, iskoristiti prilike u turizmu koje pruža naše mirno i atraktivno okruženje te time unaprijediti svoje usluge, ali i započeti s pružanjem istih.

Zahvaljujemo svima koji su nazočili, posebno našim uvodničarima i predavačima.

Veliko hvala našoj Turističkoj zajednici Daruvar-Papuk koja je također pripomogla u organizaciji, kako bi došli do što većeg broja iznajmljivača.

Podijeli
Categories: EdukacijaNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook