Visit Us On Facebook

KONFERENCIJA ”RAME UZ RAME”

Objavio RADA

U petak 07.05.2021. održala se je poduzetnička konferencija „RAME UZ RAME“ koju je organizirala Razvojna agencija Daruvar. Konferencija se  održala u Društveno – kulturnom centru Daruvar.

Konferenciju je organizirala Razvojna agencija Daruvar u sklopu projekta koji provodi „Poboljšanje usluga za MSP-ove na području grada Daruvara i općina Dežanovac, Končanica i Sirač“. Projekt je sufinancirala Europska unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta: 519.674,76 kn.

Cilj projekta je stvaranje povoljne poslovne klime na području Grada Daruvara te Općina Dežanovac, Končanica i Sirač, za razvoj poduzetništva. Promicanje poduzetništva u društvu, omogućavanje MSP-ovima lakši pristup informacijama o mogućnostima i infrastrukturi koju nude poduzetnički potporne institucije.

KONFERENCIJA ''RAME UZ RAME'' 1

Provedbom ovog projekta se, prvenstveno kroz organizaciju i suradnju gospodarskih subjekata na ovom području, potiče  gospodarska aktivnost kroz razvoj poduzetništva, stvaranje novih radnih mjesta i povećanje izvornih prihoda u proračun, a u drugoj fazi, kroz rad Agencije i kroz kvalitetno osmišljavanje razvojnih gospodarskih projekata osigurati povećanje prihoda i od dotacija iz zemlje i inozemstva, a to se odnosi na financijska sredstva nadležnih ministarstava i EU fondove.

Nakon uvodnih obraćanja gradonačelnika Damira Lneničeka, predstavnice obrtničke komore Katice Ježinec te ravnateljice Razvojne agencije Daruvar, Danice Cetin Pajer, voditeljica projekta Ivana Bedi predstavila je sami projekt.

Na konferenciji su gostovali Vjeran Vrbanac, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Zvonimir Jurinić, HAMAG-BICRO i Tomislav Marković, Voditelj Područnog ureda za Sjeverozapadnu Hrvatsku, HBOR.

KONFERENCIJA ''RAME UZ RAME'' 2

Na žalost, gospodin Marković nije bio u mogućnosti doći osobno na konferenciju kako je prvotno planirano, međutim pridružio nam se preko platforme zoom te je informirao o pregovorima u tijeku između Grada Daruvara i HBOR-a oko potpisivanja ugovora za sufinanciranje kamatne stope Grada Daruvar za sljedeće kreditne programe: Poduzetništvo mladih, žena i početnika te Investicije javnog sektora. Po potpisu ugovora, gosp. Marković planira posjetiti Daruvar, te će također biti moguće dogovoriti individualna savjetovanja za poduzetnike i /ili će se održati savjetovanja putem webinara.

Nakon toga, gospodin Vjeran Vrbanac poduzetnicima je održao prezentaciju kojom je prikazao kratku povijest HAMAG-BICRO-a, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Također, prezentirao je koje sve mogućnosti uz HAMAG poduzetnici imaju na raspolaganju.

KONFERENCIJA ''RAME UZ RAME'' 3

Osim toga, gospodin Vrbanec prikazao je koliko je ukupno sredstava u Daruvaru odobreno preko Hamaga, a to je iznos od 9.308.163,71 kn. Zanimljivo je da je upravo preko Razvojne agencije Daruvar odobreno čak 4.392.993,71 kn, što je gotovo 50% iznosa.

Sigurni smo da će svi poduzetnici uvidjeti prilike i mogućnosti ovih dviju institucija te da će, u suradnji s Razvojnom agencijom Daruvar, iskoristiti prilike te time ojačati i unaprijediti svoje poslovanje.

Zahvaljujemo se svima koji su nazočili, a osobito našim gošćama!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook