Visit Us On Facebook

Kroz program Zaželi, do kvalitetnijeg života za zajednicu!

Objavio RADA

Kroz veljaču 2020. godine, Razvojna agencija Daruvar pripremila je dva projektna prijedloga za prijavu na natječaj „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ te su 06.03.2020. godine oba prijedloga prijavljena.

Kroz program Zaželi, do kvalitetnijeg života za zajednicu! 1

Grad Daruvar nositelj je projekta pod nazivom ”Zaželi dostojanstven život u Daruvaru”, za koji je ugovor potpisan 4. rujna 2020. godine.

Kroz program Zaželi, do kvalitetnijeg života za zajednicu! 2

Cilj projekta je poboljšanje pristupa tržištu rada i obrazovanja ženama, pripadnicama ranjivih skupinama u Gradu Daruvaru. Kroz projekt je zaposleno 25 žena koje brinu ukupno o 150 krajnjih korisnika.

Kroz program Zaželi, do kvalitetnijeg života za zajednicu! 3

Projekt je odobren s iznosom od 2.273.725,00 kuna, a stopa financiranja je 100%. Projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Daruvar.

Kroz program Zaželi, do kvalitetnijeg života za zajednicu! 4

Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci kojim se omogućuje pripadnicima ciljanih skupina pomoć za uključivanje na tržište rada na 12 mjeseci, u svrhu potpore i podrške starijim osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici, predviđeno je obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena.

Kroz program Zaželi, do kvalitetnijeg života za zajednicu! 5

„Zaželi dostojanstven život u Daruvaru“ u ova teška gospodarska vremena, osigurava zaposlenje za 25 nezaposlenih žena, tijekom godinu dana, na poslovima pomoći u kući za 150 korisnika (osoba s invaliditetom, starijih i nemoćnih).

Kroz program Zaželi, do kvalitetnijeg života za zajednicu! 6

Također, tada je ugovor potpisao i korisnik gosp. Zlatko Bakunić za projekt „Zaželi bolje sutra“, predstavnik Općine Končanica koja je u partnerstvu s Općinom Dežanovac i obaveznim projektnim partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Daruvar prijavila projekt na isti poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“. Projekt je također pripremljen od strane Razvojne agencije Daruvar – RADA.

U općinama je nezavidna ekonomska i gospodarska situacija, susreću se s brojnim problemima iz društveno-socijalne sfere koji pogađaju ponajviše žene, osobe starije dobi te teže pokretne i invalidne osobe. Potrebe za zapošljavanjem su vrlo male u odnosu na nezaposlene i njihove kvalifikacije. Upravo će se iskazana problematika društva riješiti provedbom projekta.

Projekt ZAŽELI BOLJE SUTRA u Končanici i Dežanovcu ima za cilj ženama u nepovoljnom položaju olakšati pristup tržištu rada i obrazovanja, a u isto vrijeme osigurati adekvatnu socijalnu skrb i podršku za najpotrebnije članove zajednice. Uspješna provedba i održivost projektnih rezultata od općeg interesa za cijelu lokalnu zajednicu.

Kroz program Zaželi, do kvalitetnijeg života za zajednicu! 7

Odobren je iznos od 1.828.750,00 kn, osigurano je zaposlenje za 20 nezaposlenih žena s područja općina Končanica i Dežanovac te pomoć u kući za 120 korisnika.

Također, kroz ove projekte osigurane su edukacije za žene koje su zaposlene preko projekta te su završile program osposobljavanja za gerontodomaćicu.

Provedbom ovih projekata osigurana je potpora u ukupnom iznosu od 4.102.475,00 kn, što će uvelike povećati kvalitetu života na području Grada Daruvara i općina Končanica i Dežanovac. Provedbom ovih projekata omogućit će se afirmacija nezaposlenih žena u društvu, povećanje njihove zapošljivosti, te će se time povećati kvaliteta života krajnjih korisnika o kojima će zaposlene žele voditi brigu te im pružati pomoć u kući.

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook