Visit Us On Facebook

Ministrica Tramišak u Budimpešti na konferenciji o međunarodnoj suradnji u Europi

Objavio RADA

Ministrica Tramišak je u Budimpešti na Andrassy Sveučilištu sudjelovala na konferenciji o prekograničnoj suradnji u organizaciji Andrassy Sveučilišta i Zaklade Konrad Adenauer, koja je okupila i visoke predstavnike Njemačke, Francuske, Luxembourga, Slovenije, Srbije i Mađarske.

Prilikom svojeg govora, tijekom kojeg se osvrnula na važnost prekogranične suradnje u Europi s hrvatskog aspekta, ministrica Tramišak istaknula je geografski položaj Republike Hrvatske kao jednu od najistaknutijih značajki upravo zbog duljine i raznolikosti njezinih granica, zbog čega je prekogranična, transnacionalna i međuregionalna suradnja, kao i promicanje makro regionalnih strategija, jedno od obilježja ukupnog razvoja Republike Hrvatske.

Ministrica je također istaknula da Republika Hrvatska konstantno povećava svoje kapacitete u korištenju mogućnosti sredstava kohezijske politike i to sa značajnim uspjehom te dodala: „U razdoblju 2014.-2020. provedeno je približno 700 projekata Interrega s približno 1400 hrvatskih projektnih partnera, a polovica tih projekata su projekti prekogranične suradnje. Ovi brojevi ne pokazuju samo važnost programa Interreg u smislu financijske potpore lokalnom i regionalnom razvoju, već i dokazuju da postoje brojne mogućnosti suradnje na bilateralnoj i multilateralnoj razini“.

Za kraj, ministrica je istaknula kako jedinstvena specifičnost prekogranične suradnje leži upravo u njezinoj raznolikosti i prilagodljivosti lokalnim potrebama, kao i svim globalnim trendovima, što je zasigurno razlog dobre vidljivosti i popularnosti u programskim područjima.


IZVOR: POVEZNICA

Podijeli
Categories: Novosti

Skip to content
Visit Us On Facebook