Visit Us On Facebook

Najljepši školski vrtovi

Objavio RADA

Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozivaju vrtiće, osnovne i srednje škole te srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež u Hrvatskoj da se jave na natječaj “Najljepši školski vrtovi 2022.”. Natječaj je otvoren do 22. travnja, a prijave se šalju na adresu najljepsi.vrtovi@hrt.hr

Ustanove koje se žele prijaviti na natječaj trebaju, uz ispunjen upitnik, poslati tri fotografije školskog vrta te njegov opis.

Svaka škola oblikuje vrt prema vlastitim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuva bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske koristeći se ukrasnim i autohtonim biljem svojega podneblja. Na temelju pristiglih prijava, povjerenstvo odabire školske vrtove koje će posjetiti od travnja do listopada tekuće godine kako bi donijelo odluku i na završnoj svečanosti potkraj studenoga bile dodijeljene nagrade i priznanja najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj.

Kategorije:

  1.     Zlatna povelja Hrvatske radiotelevizije za najljepši školski vrt u RH
  2.     Najljepši vrtić u RH
  3.     Najljepša učionica na otvorenom (nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja)
  4.     Zelena povelja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
  5.     Nagrada za tradicijski uzgoj (dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede)
  6.     Najljepša područna škola u RH
  7.     Nagrada za kontinuitet

Vrt treba oblikovno, estetski i funkcionalno povezati u skladnu cjelinu jer njegova ljepota ovisi o međusobnom skladu i povezanosti svih elemenata i uspješnom razvoju bilja koje se ondje nalazi. 

Preporučuje se voditi fotodokumentaciju o radovima.

Povjerenstvo tijekom obilaska razgledava vrt, daje stručne savjete učiteljima i djeci kako ispraviti nedostatke te dodjeljuje visoke ocjene onima koji ulaze u uži izbor za neku od nagrada.

Više na: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook