Visit Us On Facebook

OBAVIJEST: Financiranje energetske obnove obiteljskih kuća oštećenih u potresu do kraja 2022. godine

Objavio RADA

Vlada je donijela Odluku kojom se produljuje rok za ostvarivanje prava na sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća do 31. prosinca 2022. godine. Tom se odlukom osigurava kontinuitet energetske obnove i prije donošenja novog Programa obnove za obiteljske kuće (koji će obuhvatiti razdoblje do 2030. godine), a prvenstveno se odnosi na energetsku obnovu obiteljskih kuća oštećenih u potresu.

U 2021. godini nije objavljen javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća oštećenih u potresu, za što je bilo osigurano 100 milijuna kuna. Neutrošena sredstva namijenit će se za provedbu ove aktivnosti u 2022. godini te će se sufinancirati energetska obnova obiteljskih kuća oštećenih u potresu, nakon provedbe konstrukcijske obnove i/ili nakon popravaka nekonstrukcijskih elemenata, odnosno usporedno s istim.

U cilju osiguravanja jednakih uvjeta sufinanciranja konstruktivne i energetske obnove te poticanja građana, vlasnika obiteljskih kuća, na sveobuhvatnu obnovu, sufinanciranje energetske obnove kuća oštećenih u potresu će se sufinancirati s do 80% iznosa opravdanih troškova.

Navedeni program se, osim u 2022., planira provoditi i u 2023. i 2024. godini, s obzirom na predviđenu dinamiku konstruktivnih obnova od potresa.

Više na: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook