Visit Us On Facebook

Obavijest o provedbi izvanredne mjere pomoći malim mljekarama

Objavio RADA

Radi ublažavanja negativnih posljedica u poljoprivredno-prehrambenom sektoru za vrijeme epidemije bolesti COVID-19, Vlada Republike Hrvatske je 2. travnja ove godine donijela Odluku o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 (u daljnjem tekstu Odluka). Odluka je stupila na snagu danom donošenja.

Mjera je usmjerena na pomoć malim mljekarama koje su naročito bile pogođene nemogućnošću plasiranja vlastitih proizvoda uslijed trajanja Odluke o mjeri obustave rada tržnica i svih objekata u sustavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti, budući da značajan dio svojih proizvoda plasiraju upravo putem tržnica, odnosno u trgovinama u sklopu tih tržnica. Mjera predviđa povlačenje s tržišta i otkup mliječnih proizvoda od malih mljekara poput svježeg sira, vrhnja i fermentiranog mlijeka. Otkupljeni proizvodi će se podijeliti posrednicima u lancu doniranja hrane registriranim u Registru posrednika u doniranju hrane Ministarstva poljoprivrede, kao i bolničkim ustanovama, centrima i ustanovama socijalne skrbi.

Cilj ove Odluke je provesti privremenu izvanrednu mjeru pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, povlačenjem i otkupom mliječnih proizvoda s tržišta za besplatnu distribuciju istih proizvoda, za vrijeme trajanja epidemije COVID-19.

Više na POVEZNICI

Podijeli
Categories: Novosti

Skip to content
Visit Us On Facebook