Visit Us On Facebook

Objavljen natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2021“

Objavio RADA

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je danas natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2021“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2021).

Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe i poslovne organizacije.

U jednoj od šest propisanih kategorija natjecanja kandidati se natječu sa svojim projektima/inicijativama za „EEPA 2021“ nagradu. Kategorije su slijedeće: promicanje poduzetničkog duha, ulaganje u poduzetničke vještine, poboljšanje poslovnog okruženja i podupiranje digitalne tranzicije, podupiranje internacionalizacije poslovanja, podupiranje održive tranzicije te odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje dvije godine, ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku, ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od petnaest mjeseci.

Zadnji rok za dostavu prijava je 31. svibnja 2021. godine.

Natjecanje za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva odvija se u dvije faze. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata prema propisanim EU kriterijima odabire dva projekta iz dvije različite kategorije i prijavljuje ih na EU razinu. Potom Europska komisija odabire članove Europskoga žirija koji vrši odabir na EU razini.
 
Svi kandidati koje su za nagradu nominirale njihove zemlje, bit će pozvani na svečanost proglašenja pobjednika, odnosno dodjele nagrada, koja se planira održati u studenom 2021. u Republici Sloveniji u okviru trodnevne godišnje Skupštine malog i srednjeg poduzetništva koja se svake godine u organizaciji Europske komisije održava u državi članici koja tog trenutka predsjeda Vijećem Europske unije.

Više na: https://mingor.gov.hr/vijesti/objavljen-natjecaj-europska-nagrada-za-promicanje-poduzetnistva-2021/8182

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook