Visit Us On Facebook

Objavljen poziv za sustave korištenja obnovljivih izvora energije vrijedan 100 milijuna kuna

Objavio RADA

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije namijenjen raznim pravnim osobama.

Budžet poziva je 100 milijuna kuna, a radi velikog broja upita potencijalnih korisnika će se sa zaprimanjem prijava umjesto najavljenog 12. travnja krenuti 25. travnja od 9 sati.

Prijaviti se mogu: jedinice regionalne i lokalne samouprave, tijela državne uprave, ostale proračunske i izvanproračunske korisnike, ustanove, zadruge, trgovačka društva, obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, privatne iznajmljivače, kao i za samostalne djelatnosti te ostale pravne subjekte, osim udruga, suvlasnici višestambenih zgrada putem svojih upravitelja, ali i vjerske zajednice. Važno je da se sustav ugrađuje na građevinu koja nije oštećena u potresu, a pojedini korisnik će uspješnom prijavom za svoj projekt moći osigurati najviše do 1.4 milijuna kuna.

Korisnicima će biti na raspolaganju 40, 60 ili 80% sufinanciranja, ovisno o statusu lokacije na kojoj se provodi projekt.

Sustavi za koje je moguće dobiti sufinanciranje su dizalice topline, sunčani toplinski kolektori korisnog djelovanja najmanje 70%, kotlovi na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotlovi korisnog djelovanja najmanje 87% te integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju.

Osim za ugradnju sustava, korisnici sredstva mogu dobiti i za izradu glavnog projekta, koji je jedan od obveznih dokumenata za sve planirane mjere, bez obzira na instalirane nazivne snage sustava.

Više na: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook