Visit Us On Facebook

Objavljen prvi javni poziv za novi projekt EmBRACE

Objavio Filip Medak

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, u svojstvu Upravljačkog tijela, te Hrvatska agencija za malo i srednje poduzetništvo, inovacije i investicije, kao korisnik Fonda projekata malih vrijednosti (Small Project Fund – SPF) potpisali su Ugovor o sufinanciranju za projekt EmBRACE u trajanju od 60 mjeseci i ukupne vrijednosti 11.764.705,86 EUR. 

Po prvi put na ovom programskom području, mikro i malim poduzetnicima na raspolaganju stoji ukupno 8.725.324,36  eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, od čega je kroz prvi poziv raspoloživo 3.000.000,00 eura.

Financijska potpora će se odobravati za razvoj i prilagodbu poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, poticanje razvoja lokalnih mikro i malih poduzeća, sa snažnim naglaskom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa, razvoj pilot akcija i novih poslovnih rješenja, uz istovremeno unaprjeđenje njihove prekogranične poslovne suradnje.

Europskim sredstvima može se sufinancirati do 85 % ukupne vrijednosti projekta, pri čemu najviši iznos europskih sredstava koji je moguće ostvariti po malom projektu iznosi 200.000,00 EUR.

Predviđeno trajanje javnog poziva je od 18. lipnja do 17. rujna 2024.

Više na: https://razvoj.gov.hr/vijesti/objavljen-prvi-javni-poziv-za-novi-projekt-embrace/5676

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook