Visit Us On Facebook

Objavljeni Javni pozivi za kulturu u okviru programa Obzor Europa

Objavio RADA

Objavljeni su javni pozivi za kulturu vrijedni 93 milijuna eura u okviru programa Obzor Europa čiji su glavni ciljevi doprinos zelenoj i digitalnoj tranziciji u kontekstu oporavka od pandemije bolesti COVID-19, ali i potpora temama poput demokracije i upravljanja, kulturne baštine te društvene i gospodarske tranzicije.

Većina poziva usmjerena je na pitanja kulturnog ekosustava, posebice kulturnu baštinu i kulturnu industriju. Jedan od poziva posvećen je i prošle godine pokrenutom programu Novi europski Bauhaus, odnosno oblikovanju zelenijeg, ljepšeg i pravednijeg načina života u kreativnim i uključivim društvima putem arhitekture, dizajna i umjetnosti.

Pozivi su podijeljeni u tri područja:

  • Reshaping democracies (demokracija, mediji, umjetna inteligencija)
  • A sustainable future for Europe (diskriminacija i ravnopravnost, društvene pojave i procesi, migracije i mobilnost, dobrobit i održivi razvoj)
  • Research and innovation on cultural heritage and cultural and creative industries (kulturna baština, održiv glazbeni ekosustav, očuvanje jezika, klimatske promjene, videoigre, konkurentnost filmske industrije, Novi europski Bauhaus).

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 20. travnja 2022.

Pozivi vrijedni 93 milijuna eura obuhvaćaju ukupno 29 tema, a više informacija te kontakti nacionalnih koordinatora dostupni su na nacionalnim stranicama programa Obzor Europa.

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook