Visit Us On Facebook

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA MIROVINA NIJE ZA MIROVANJE!

Objavio RADA

U Društveno-kulturnom centru danas, 12.03. 2021. je održana početna konferencija projekta ”Mirovina nije za mirovanje”.

Nositelj projekta je Udruga HVIDR-a Daruvar, a partneri u projektu su Grad Daruvar, Grad Lipik, Udruga hrvatskih branitelja 1991. godine.

Ukupna vrijednost projekta: 942.155,58 kune. Projekt „Mirovina nije za mirovanje“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je provedba programa aktivnog starenja i povećanje razine socijalne uključenosti umirovljenika na području Grada Daruvara i Grada Lipika te okolnih područja.

Ovim projektom žele se proširiti i razviti socijalne usluge u zajednici, uključujući starije osobe, svoje umirovljene članove, također i sve ostale umirovljenike na svojim područjima u programe aktivnog starenja.

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA MIROVINA NIJE ZA MIROVANJE! 1

Projektom „Mirovina nije za mirovanje“ uredit će se i izletište Toplica koje će također pomoći u aktivnom starenju umirovljenika te im omogućiti razne aktivnosti na izletištu.

Također, projektom bi najmanje 260 različitih umirovljenika sudjelovalo u raznim aktivnostima na području grada Daruvara i Lipika, doprinijelo bi se očuvanju zdravlja i funkcionalnih sposobnosti kod starijih osoba. Ojačao bi se kapacitet OCD-a za provođenje programa aktivnog starenja te bi se omogućilo starijim članovima društva da svojim znanjem i iskustvom i dalje doprinose razvoju zajednice.

Kroz ovaj projekt starije osobe će biti potaknute za zdraviji i aktivniji život, te na učenje novih znanja i vještina kao što su: akcije za poticanje tjelesne i psihičke aktivnosti; sportski programi i rekreacija, poludnevni boravci, predavanja o temama koje zanimaju ovu populaciju.

Podijeli
Categories: Novosti

Skip to content
Visit Us On Facebook