Visit Us On Facebook

Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama- faza VI.

Objavio Filip Medak

U okviru ovog Poziva financirat će se osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Ciljna skupina odnosi se na učenike s teškoćama u razvoju uključene u osnovnoškolske ili srednjoškolske programe u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama koji svladavaju nastavni plan i program škole koju pohađaju, ali imaju teškoće koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika (PUN/SKP), a sukladno Pravilniku o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju (NN 24/2015) i Pravilniku o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima (NN 102/2018, 59/2019, 22/2020, i njegove naknadne izmjene i dopune).

Prihvatljivi prijavitelji su osnivači osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti), a prijavitelj mora djelovati u partnerstvu s redovitim/posebnim osnovnoškolskim/srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama čiji učenici sudjeluju u projektu. Partneri na projektu mogu biti i   drugi osnivači osnovnih/srednjih škola koji se nalaze na području jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave Prijavitelja.

Trajanje projekta je 12 mjeseci te je ukupna vrijednost Poziva 24.000.000,00 EUR (ESF sufinanciranje 85%, Nacionalno sufinanciranje 15%)

 Datum početka podnošenja projektnih prijedloga je 21.8.2023. do 29.9.2023.

Više na:  https://esf.hr/esfplus/natjecaji/obrazovanje/osiguravanje-pomocnika-u-nastavi-i-strucnih-komunikacijskih-posrednika-ucenicima-s-teskocama-u-razvoju-u-osnovnoskolskim-i-srednjoskolskim-odgojno-obrazovnim-ustanovama-faza-vi/

Podijeli
Categories: NovostiNatječaji

Skip to content
Visit Us On Facebook