Visit Us On Facebook

OTS edukacije – Terenska nastava

Objavio Filip Medak

U prethodnim tjednima polaznici šestomjesečnog osposobljavanja za tehničara za telekomunikacije su imali priliku iskusiti praktični dio kurikuluma u obliku terenske nastave. Tijekom terenske nastave posjetili su dvije lokacije – Zvonimirovac i Donje Bazije, koje su im pružile neprocjenjivo iskustvo.

OTS edukacije – Terenska nastava 1

Njihova prva destinacija bila je Zvonimirovac, gdje su imali priliku upoznati se s najnovijom opremom za telekomunikacijske sustave. Mentori su im pružili sve potrebne informacije o materijalima, njihovoj funkcionalnosti i primjeni. Tijekom posjeta radili su s različitim vrstama kabela, optičkih vlakana, konektora i ostalih komponenti, te su imali priliku vidjeti kako se ti materijali koriste u stvarnim situacijama.

Nakon toga, preselili su se u Donje Bazije, gdje su praktično primijenili svoje znanje o spajanju infrastrukture na optičku mrežu. Ovdje su radili na stvarnim projektima, surađivali s timom stručnjaka i upotrebljavali sve alate i tehnike koje su naučili tijekom osposobljavanja. Ova praktična primjena omogućila nam je bolje razumijevanje procesa i izazova s kojima se suočavaju tehničari za telekomunikaciju u stvarnim radnim okruženjima.

OTS edukacije – Terenska nastava 2

Terenska nastava je bila ne samo izuzetno korisna za stjecanje praktičnih vještina, već im je pružila i priliku za uspostavljanje veza s kolegama i stručnjacima iz industrije. Osim toga, i mogućnost da primjene svoje znanje izvan okvira učionice. Raditi na stvarnim projektima i suočavati se s praktičnim izazovima ojačalo je njihovu samopouzdanost i spremnost za buduće izazove. Također su razvili vještine timskog rada, komunikacije i rješavanja problema, koje su ključne u njihovoj budućoj karijeri.

Trenutno su u tijeku prijave za 2. generaciju tehničara za optično telekomunikacijske sustave. Možete se prijaviti putem sljedećeg linka – https://rada.hr/sestomjesecno-osposobljavanje-za-tehnicara-za-telekomunikaciju/

Podijeli
Categories: NovostiOTS edukacije

Skip to content
Visit Us On Facebook