Visit Us On Facebook

Petak je dan za još jednu priču naših vrijednih OPG – Priča o OPG-u Miler Davora

Objavio RADAKao što priliči petkom tako smo i ovaj petak priredili još jednu kratku priču, ovaj put o OPG-u Miler.

Davor Miler nositelj navedenog OPG-a sa sjedištem u Općini Sirač. Želja za povećanjem vlastitog gospodarstva, nabava domaćih životinja, višegodišnjeg bilja i inovativne mehanizacije usmjerila ga je na natječaj 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“. Cilj natječaja usmjeren je na aktivnosti koje pridonose povećanju proizvodnog kapaciteta.
Nakon pozitivno donesenih rezultata natječaja i ostvarene potpore u iznosu od 15.000 € gospodin Miler krenuo je u provedbe svog plana aktivnosti.

Gospodin Miler je natječajem za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava svoje gospodarstvo opremio sa kupnjom traktora, novog malčera, novog atomizera s dodatnom opremom: elektronsko uključivanje i isključivanje, predmješalicom i uređajem za pranje spremnika. Navedenim aktivnostima želio je doprinesti povećanju modernizacije i unapređenju procesa rada i poslovanja, a ujedno smanjenju troškova i vrijeme koje je potrebno za obavljanje poljoprivrednih radova.

Petak je dan za još jednu priču naših vrijednih OPG - Priča o OPG-u Miler Davora 1

Svoje gospodarstvo povećao je kupnjom domaćih životinja i višegodišnjeg bilja. Gospodin je zasadio 200 sadnica oraha sorte Novosadskih Kasni, 200 sadnica oraha sorte Rasna i 139 sadnica oraha Gesenheim.

Sve ove aktivnosti naš marljivi OPG-ovac ostvario je natječajem 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.


Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook