Visit Us On Facebook

Podnošenje zahtjeva iz Programa potpore malim mljekarama za nadoknadu troškova sabiranja mlijeka

Objavio Filip Medak

Obavještavamo zainteresirane da je od 15. listopada 2023. godine otvoreno podnošenje zahtjeva iz Programa potpore malim mljekarama za nadoknadu troškova sabiranja mlijeka. Za potporu su prihvatljiva mikro, mala i srednja poduzeća kako su definirana u Prilogu I. Uredbe Komisije (EU) br. 2472/2022. koja posluju u odobrenim objektima za preradu mlijeka upisanima u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla kojega vodi Ministarstvo poljoprivrede i koja su sabrala i preradila mlijeko proizvedeno na području Republike Hrvatske u razdoblju od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022. godine.

Cilj programa je pružanje financijske pomoći subjektima koji su suočeni s problemima uzrokovanim povećanjem troškova goriva koji sudjeluju s visokim udjelom u troškovima njihovog poslovanja te uzrokuju značajno povećanje troškova sabiranja i transporta sirovog mlijeka od isporučitelja do objekata za preradu. Zbog iznimno velikog povećanja cijene goriva subjekti u sabiranju i transportu mlijeka dovedeni su u situaciju manjka likvidnosti i generiranja gubitaka.

Potporu ne može ostvariti više subjekata koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima već samo jedan poduzetnik iz povezanih poduzeća.

Potporu ne može ostvariti subjekt koji prerađuje isključivo mlijeko s vlastite farme.

Zahtjeve za potporu moguće je podnijeti najkasnije do 29. listopada 2023. godine.

Više na: https://www.apprrr.hr/podnosenje-zahtjeva-iz-programa-potpore-malim-mljekarama-za-nadoknadu-troskova-sabiranja-mlijeka-od-15-do-29-listopada-2023/

Podijeli
Categories: NovostiNatječaji

Skip to content
Visit Us On Facebook