Visit Us On Facebook

Podnošenje zahtjeva za Mjeru 2. iz programa državne Potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata u sektorima prerade poljoprivrednih proizvoda do 31. ožujka 2023.

Objavio Filip Medak

U tijeku je podnošenje zahtjeva za Mjeru 2. Potpora za dodatne troškove nastale zbog iznimno velikih povećanja cijena prirodnog plina i električne energije iz Programa državne potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata u sektorima prerade poljoprivrednih proizvoda.

Cilj Programa je pružiti potporu subjektima koji djeluju u sektoru prerade poljoprivrednih proizvoda kako bi se ublažila iznimno velika povećanja cijena energenata koji sudjeluju s visokim udjelom u troškovima njihovog poslovanja. Zbog iznimno velikog povećanja cijene energenata subjekti u preradi poljoprivredni proizvoda dovedeni su u situaciju manjka likvidnosti i generiranja gubitaka.

Najviši iznos potpore po korisniku ne prelazi 50 % prihvatljivih troškova i ne može biti veći od 4.000.000,00 eura po poduzetniku.

Zahtjev za potporu podnosi se do 31. ožujka 2023. godine.

Više na: https://www.apprrr.hr/program-drzavne-potpore-za-kompenzaciju-rasta-cijene-energenata-u-sektorima-prerade-poljoprivrednih-proizvoda/

Podijeli
Categories: NovostiNatječaji

Skip to content
Visit Us On Facebook