Visit Us On Facebook

Potpora za Inovativni kreativni laboratorij 2022

Objavio RADA

Potpora za Inovativni kreativni laboratorij provodi se u okviru Međusektorskog potprograma koji obuhvaća djelovanja u svim kulturnim i kreativnim sektorima (uključujući i audiovizualni) kako bi se potaknula međusektorska suradnja i inovacije, te djelovanja u sektoru informativnih medija.

Inovativni kreativni laboratorij želi potaknuti aktere iz različitih kulturnih i kreativnih sektora da dizajniraju i testiraju inovativna digitalna rješenja s potencijalnim pozitivnim dugoročnim utjecajem na više kulturnih i kreativnih sektora.

Za potrebe ovogodišnjeg poziva usvaja se i tematski pristup odnosno uključuje se i podrška horizontalnim prioritetnim temama:

  • Ozelenjivanje za poticanje razmišljanja o životnom ciklusu te poticanje održivog i uključivog životnog okruženja i načina života.
  • Inovativni obrazovni alati i sadržaji koji koriste kreativnost i kreativne sektore za rješavanje relevantnih društvenih tema kao što su dezinformacije.

Prihvatljivi prijavitelji su pravni subjekti (privatni ili javni) koji djeluju i registrirani su na području država koje sudjeluju u Programu. Partnerski konzorcij mora biti sastavljen od minimalno 3 partnera iz minimalno 2 različite zemlje, te treba predstavljati raznolik raspon stručnosti u nekoliko kulturnih i kreativnih sektora, uključujući audiovizualni.

Za ovaj Poziv osigurana su sredstva u ukupnom iznosu EUR 13 640 000, a predviđeno trajanje podržanih projekta je do 24 mjeseca.

Prijave na Poziv moguće su do 07. rujna 2022. godine.

Više na: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook