Visit Us On Facebook

Potpora za Novinarsko partnerstvo 2022

Objavio RADA

Potpora za Novinarsko partnerstvo provodi se u okviru Međusektorskog potprograma koji obuhvaća djelovanja u svim kulturnim i kreativnim sektorima (uključujući i audiovizualni) kako bi se potaknula međusektorska suradnja i inovacije, te djelovanja u sektoru informativnih medija.

Kako bi se europski medijski sektori ojačali i uspješno suočili s izazovima i prilikama transnacionalne prirode, u okviru međusektorskog potprograma Kreativne Europe podržat će se aktivnosti usmjerene prema strukturnim i tehnološkim promjenama sektora, suradnjama koje potiču visokokvalitetne standarde medijske produkcije, te razvijanju i podizanju digitalnih vještina, prekograničnog i/ili suradničkog novinarstva i kvalitete sadržaja.

Potpora je predviđena za projekte suradnji unutar i između bilo kojeg medijskog (pod)sektora i/ili žanra koji u cilju imaju poboljšanje suradnji i poticanje sustavne promijene u širem medijskom ekosustavu.

Prihvatljivi prijavitelji su pravni subjekti (privatni ili javni) koji djeluju i registrirani su na području država koje sudjeluju u Programu. Partnerski konzorcij mora biti sastavljen od minimalno 3 partnera koji se nalaze u 3 različite države, a mogu uključivati neprofitne, javne i privatne medijske kuće (uključujući pisane/online medije, radio/podcaste, TV, itd.) kao i druge organizacije koje su usredotočene na medije i informativni sektor.

Maksimalni iznos potpore je EUR 300.000 – 2 500.000 po projektu, a stopa sufinanciranja do 80%.

Prijava se ispunjava i predaje online putem Funding and tenders opportunity portala.

Rok za predaju projektnih prijedloga je 07. rujna 2022. godine.

Više na: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook