Visit Us On Facebook

Poziv na radionicu za poduzetnike Prijenos poslovanja poduzeća

Objavio RADA

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u suradnji s Centrom za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizira radionicu za poduzetnike Prijenos poslovanja poduzeća, u utorak, 4. listopada 2022. godine s početkom u 9,30 sati u Zagrebu, u Hotelu Academia (dvorana Grazia), Tkalčićeva 88.

Prijenos poslovanja je izazov s kojim se susreće velik broj poduzetnika u Europi. Procjena je da u EU godišnje oko 450.000 poduzeća s 2 milijuna zaposlenih prolazi proces prijenosa poslovanja te da se u trećini poduzeća tom procesu ne pristupa na odgovarajući način zbog čega se godišnje gubi oko 600.000 radnih mjesta. Tema prijenosa poslovanja posebno je važna za Hrvatsku zbog velikog broja poduzetnika koji su pokrenuli svoje pothvate 1990-ih i koji se približavaju umirovljenju. Bez obzira planiraju li prijenos poslovanja na djecu, zaposlenike ili prodaju poduzeća, proces prijenosa poslovanja je složen i dugotrajan te traži odgovarajuću podršku.

Na radionici će svoja iskustva preuzimanja obiteljskog poduzeća te proširenja poslovanja kroz kupovinu drugog poduzeća podijeliti Petar Šimić iz tvrtke Primacošped.

O prodaji poduzeća u stomatološkoj djelatnosti govorit će Srećko Srđak iz Adria Dental Group.

O tome kako izgleda transakcijski proces, kako prenijeti poslovanje na zaposlenike i kako procijeniti vrijednost malog poduzeća govorit će iskusni savjetnici.

Također, poduzetnici će dobiti informaciju o tome kojim poduzetničkim potpornim institucijama u svojoj županiji se mogu obratiti za informiranje vezano uz temu prijenosa poslovanja poduzeća.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem sljedeće poveznice.

Prijave su moguće do srijede 28.9.2022.

Podijeli
Categories: EdukacijaNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook