Visit Us On Facebook

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za njihove kreativne radove

Objavio RADA

U 2021. godini čitanja koju je Vlada Republike Hrvatske proglasila dana 31. prosinca 2020. te u skladu s Akcijskim planom Nacionalne strategije poticanja čitanja Ministarstvo kulture i medija objavilo je javni poziv osnovnim i srednjim školama za izradu video najave književnog djela po izboru.

Razvoj čitalačke pismenosti i poticaj čitateljima na aktivno i kritičko čitanje te razvoj čitalačke pismenosti djece i mladih temeljni su ciljevi Nacionalne strategije, a ovim se Pozivom pridonosi njihovom ostvarivanju.

Škole su pozvane prijaviti učeničke radove elektroničkim putem, slanjem popunjene prijavnice i poveznice na videorad objavljen na javno dostupnom mrežnom servisu (Vimeo, YouTube i sl.) uz dostavljenu lozinku (ako je potrebna) i bez ograničenja mogućnosti pregleda kako bi članovi prosudbenoga povjerenstva mogli nesmetano prosuditi radove.

Dvije su zasebne kategorije poziva:

1. učenici osnovnih škola,

2. učenici srednjih škola

natječu se s videonajavom u trajanju od maksimalno 3 minute. Broj video radova koje škola može prijaviti nije ograničen.

Poveznice za pregled videoradova i ispunjenu prijavnicu škole trebaju poslati isključivo na adresu elektroničke pošte videonajava.knjige@min-kulture.hr do 1. prosinca 2021. godine.

IZVOR

.

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook