Visit Us On Facebook

Poziv za predlaganje programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture, nacionalni dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, namijenjen djeci i mladima u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu

Objavio RADA

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv za programe i/ili radionice za Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, namijenjen djeci i mladima u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu. Cilj je Poziva razvoj programa Ruksak (pun) kulture, nacionalnoga dopunskog programa potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama na području cijele Republike Hrvatske.

Podupiru se programi koji omogućuju dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihovog kreativnog obrazovanja, senzibiliziraju djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture te omogućuju djeci i mladima pristup svim vrstama umjetnosti i kulture. Posebno se podupiru programi namijenjeni djeci i mladima od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Pravo podnošenja prijava na temelju ovog Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi i udruge te pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi. Isti predlagatelj može podnijeti najviše dvije prijave.

Programi i/ili radionice provodit će se tijekom 2022. godine prema rasporedu koji će dogovoriti izvoditelji programa i/ili radionica, a bit će usklađen s mogućnostima i potrebama vrtića i škola u kojima će se Program provoditi i trenutnim epidemiološkim mjerama. Vrtiće i škole bira Ministarstvo kulture i medija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Prijave se podnose na online obrascu, a poziv je otvoren od 8. studenog 2021. do 10. prosinca 2021. godine.

Više na: POVEZNICA

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook