Visit Us On Facebook

Poziv za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2023. i 2024. godinu

Objavio Filip Medak

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike poziva udruge usmjerene radu sa socijalno osjetljivim, ranjivim i marginaliziranim skupinama, osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom i bivšim zatvorenicima da se prijave za financijsku potporu programima koji pridonose socijalnoj uključenosti navedenih skupina sukladno sljedećim prioritetnim područjima:

-Prioritetno područje 1. Programi usmjereni smanjenju socijalne isključenosti pripadnika romske zajednice
-Prioritetno područje 2. Programi usmjereni pružanju podrške u integraciji u zajednicu osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom
-Prioritetno područje 3. Programi usmjereni osiguranju smještaja bivšim zatvorenicima

Sredstvima iz ovog Poziva mogu se financirati samo stvarni i prihvatljivi troškovi, nastali provođenjem programa u vremenskom razdoblju naznačenom u ovim Uputama i Ugovoru o dodjeli financijskih sredstava. Prilikom procjene programa, ocjenjivat će se potreba naznačenih troškova u odnosu na predviđene aktivnosti, kao i realnost visine navedenih troškova.

Prilikom prijave na ovaj Poziv prijavitelji se moraju pridržavati uputa o prihvatljivim troškovima te iskazati realne troškove usklađene s planiranim aktivnostima jer će se prilikom dodjele financijskih potpora uzimati u obzir samo prihvatljivi troškovi za provedbu programa.

Rok za prijavu je do 27. studenoga 2023. godine.

Više na: https://mrosp.gov.hr/?id=13202&pregled=1&datum=Tue%20Oct%2024%202023%2015:17:18%20GMT+0200%20(Central%20European%20Summer%20Time)

Podijeli
Categories: NatječajiNovosti

Skip to content
Visit Us On Facebook