Visit Us On Facebook

Predstavljanje prvog hrvatskog studija razvoja računalnih igara

Objavio Filip Medak

U utorak (23.05.2023.) sudjelovali smo na konferenciji Visokog učilišta Algebra gdje je predstavljen prvi hrvatski studij razvoja računalnih igara. Industrija razvoja videoigara u Hrvatskoj bilježi konstantan rast prihoda i zaposlenih, a do 2025. godine očekuje se globalni prihod od 300 milijardi dolara!

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić, istaknuo je da je Ministarstvo uključilo gaming u Zakon o audiovizualnim djelatnostima kako bi se osiguralo financiranje za ovu perspektivnu industrijsku granu. Potvrdio je kako ozbiljno shvaćaju IT industriju te da će nastaviti raditi na tome da ona bude bolje pozicionirana u cjelokupnom hrvatskom gospodarstvu.

Dekan Visokog učilišta Algebra, Mislav Balković, objasnio je motivaciju iza pokretanja novog studijskog programa. Naglasio je da će ovaj program pružiti suvremena i konkurentna znanja i vještine potrebne za razvoj računalnih igara. Program se sastoji od područja kao što su programiranje, stvaranje iskustva igranja, 3D dizajn, marketing i poslovno planiranje.

Nakon panel rasprave dokučeno je kako je podcijenjena moć hrvatske IT industrije u privlačenju mladih ljudi i otvaranju novih radnih mjesta, a u pravom korak u tome smjeru doprinosi HZZ kroz program zapošljavanja poput onog u Pismo inkubatoru u Novskoj i edukacije optičko telekomunikacijskih sustava u Daruvaru.

Podijeli
Categories: Novosti

Skip to content
Visit Us On Facebook