Visit Us On Facebook

Priče naših opg-ovaca – Jareš Dalibor

Objavio RADA

Jareš Dalibor rođen je 26.06.1984. godine, 2010. godine diplomirao je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Nositelj se bavi pčelarstvom te 2015. godine gospodarstvo upisuje u registar. Sada je zaposlen u vlastitom poduzeću, oženjen je i otac dvoje djece.

Ekonomska veličina poljoprivrednog gospodarstva iznosila je 6.388,90 eura. Predmet poslovanja gospodarstva je pčelarstvo. Gospodarstvo posjeduje sveukupno 1,31 hA zemlje. Nositelj je predsjednik pčelarske udruge Bagrem iz Daruvara te se aktivno bavi promicanjem pčelarstva i pčelarskih proizvoda. Gospodarstvo proizvodi med od bagrema, cvjetni med, med od kestena i suncokretov med. Većina dobivenog meda se prodaje na kućnom pragu po prosječnoj cijeni od 40 kn/ kg.

U Razvojnu agenciju Daruvar Jareš Dalibor se javio sa željom da se prijavi na natječaj za mjeru 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava te je kroz isti gospodarstvo ostvarilo potporu u iznosu od 15.000 €.

Poljoprivredno gospodarstvo je željelo modernizirati i unaprijediti proizvodni proces rada i poslovanja. Modernizacijom mehanizacije su olakšali proizvodnju i smanjili troškove ekonomski učinkovitijim strojevima.

Projektom je nabavljen materijal za ogradu kojom je ograđen pčelinjak, vrcaljku za med, mlin za mljevenje šećera, miješalicu za šećerne pogače, topionik voska, 2 pčelarska kontejnera, solarne panele i video nadzor.

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju i veselimo se novim projektima!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook