Visit Us On Facebook

Priče naših OPG-ovaca: OPG FRIDRIH VALENTINA

Objavio RADA

Nositeljica obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Valentina Fridrih, rođena je 31.10.1993. godine. Nositeljica je završila srednju ekonomsku školu te je bila zaposlena u Poliklinici Arcadia Daruvar. Gospodarstvo je u Upisnik poljoprivrednika upisano 16.04.2021. godine.

Ekonomska veličina gospodarstva iznosila je 1399,80 eura. Gospodarstvo se bavi uzgojem žitarica – kukuruza, trave i djetelinsko travnih smjesa. Sjedište OPG-a se nalazi u Barici, u Općini Sirač, Bjelovarsko – bilogorska županija.

Gospodarstvo koristi 2,13 ha poljoprivredne površine od čega je 1,14 ha zasađeno kukuruzom, 0,49 ha čine trava i djetelinsko travne smjese i 0,50 ha livade i trajni pašnjaci. Gospodarstvo planira nabaviti junice za koje će samostalno proizvoditi hranu te će početi s proizvodnjom mlijeka te će mlijeko prodavati otkupljivačima. Poljoprivredno gospodarstvo željelo je modernizirati i olakšati proizvodnju te smanjiti troškove ekonomski učinkovitijim strojevima.

U Razvojnu agenciju Daruvar javili su se sa željom da se prijave na Natječaj za financiranje projekata u 2021. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja, na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina te su kroz isti ostvarili potporu u iznosu od 60.000,00 kn.

Priče naših OPG-ovaca: OPG FRIDRIH VALENTINA 1

Gospodarstvo je ovim projektom nabavilo nove strojeve: malčer, roto kosilicu i prskalicu. Osim mehanizacije nabavilo je i 2 junice. Projektom se modernizirao proizvodni proces, povećala i proširila proizvodnja te se time osiguralo dovoljno prihoda za dostojanstven život i ostanak na ruralnom području kao i nastavak širenja gospodarstva.

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju i veselimo se novim projektima!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook