Visit Us On Facebook

Priče naših OPG-ovaca: OPG JAREŠ ZLATKO

Objavio RADA

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Jareš Zlatko nalazi se u Donjim Sređanima. Nositelj OPG-a je Jareš Zlatko, Rođen 06.02.1978. godine. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo postoji od veljače 2020. Nositelj obavlja sve poslove na gospodarstvu zajedno sa suprugom.

Ekonomska veličina gospodarstva iznosila je 3.115,75 eura. Gospodarstvo se bavi ovčarstvom. Gospodarstvo posjeduje oko 1,03 hA zemlje , od čega je 0,6 u najmu. Od toga je 0,42 hA kukuruz u zrnu, a 0,61 livade i trajni pašnjaci. Od životinja gospodarstvo ima 15 grla ovaca, 9 prasadi, 1 rasplodnu krmaču i 1 svinju.

Poljoprivredno gospodarstvo željelo je modernizirati i olakšati proizvodnju te smanjiti troškove ekonomski učinkovitijim strojevima.

U Razvojnu agenciju Daruvar javili su se sa željom da se prijave na Natječaj za financiranje projekata u 2021. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja, na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina te su kroz isti ostvarili potporu u iznosu od 60.000,00 kn.

Priče naših OPG-ovaca: OPG JAREŠ ZLATKO 1

Gospodarstvo je ovim projektom nabavilo novu kosilicu i polovni traktor. Osim mehanizacije nabavilo je 4 krmače i 3 ovce. Projektom se modernizirao proizvodni proces, povećala i proširila proizvodnja te se time osiguralo dovoljno prihoda za dostojanstven život i ostanak na ruralnom području kao i nastavak širenja gospodarstva.

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju i veselimo se novim projektima!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook