Visit Us On Facebook

Priče naših OPG-ovaca: OPG Lipušić Danijel

Objavio RADA

OPG Lipušić Danijel nalazi se u Končanici. Nositelj OPG-a Lipušić Danijel rođen je 15.1.1978. godine. Završio je srednju školu za elektromehaničara te već 21 godinu radi u Pivovari Daruvar d.o.o. Oženjen je te otac dvoje djece. Nositelj je pohađao sve radionice i predavanja kako bi unaprijedio poslovanje na gospodarstvu. Na gospodarstvu sve poslove obavlja nositelj i njegova supruga koja je također upisana kao član gospodarstva.

OPG Lipušić Danijel bavi se ratarskim usjevima uz držanje svinja i peradi. Posjeduje 3,77 ha zemlje od čega je od čega 0,51 hA kukuruza u zrnu, 2,23 hA ječma, 0,60 hA zobi, 0,15 hA krumpira, 0,18 hA livada i trajnih pašnjaka, 0,07 hA krmnog korjenja i kupusnjača i 0,03 hA povrća. Osim toga, posjeduje 2 rasplodne krmače i 10 ostalih svinja (za tov). 2017. godine gospodarstvo je proizvelo 20 tona kukuruza, 2 tone ječma i 2 tone pšenice. Gospodarstvo proizvedene ratarske kulture koristi za ishranu stoke, a ukoliko imaju viška prinosa, gospodarstvo višak proda. Gospodarstvo je u 2017. godini proizvedeno je 10 bekona i  25 odojka. Gospodarstvo na tržištu ima priliku prodavati na veliko zbog velike potrebe za ratarskim i stočarskim kulturama. Gospodarstvo prodaje svoje proizvode lokalnim proizvođačima ovaca.

Priče naših OPG-ovaca: OPG Lipušić Danijel 1

U Razvojnu agenciju Daruvar javili su se sa željom da se prijave na natječaj za mjeru 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava te su kroz isti ostvarili potporu u iznosu od 15.000 €.

Priče naših OPG-ovaca: OPG Lipušić Danijel 2

Cilj projekta je modernizacija i unapređenje procesa rada i poslovanja. Kroz projekt se uložilo u kupnju polovnog traktora, novog malčera s kardanom i nove prikolice. Kupnjom nove opreme ubrzao  se proizvodni proces za 30%. Na taj način će se omogućiti održivost poljoprivrednog gospodarstva, tržišno orijentirana proizvodnja i dovoljno prihoda za dostojanstveni život za ostanak na ruralnom području te nova zapošljavanja.

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju i veselimo se novim projektima!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook