Visit Us On Facebook

PRIČE NAŠIH OPG-ovaca: OPG MIHALIĆ MATIJA

Objavio RADA

OPG Mihalić Matija se nalazi u mjestu Stražanac u Općini Končanica. Nositelj gospodarstva je Matija Mihalić, rođen 03.07.1988. Nositelj gospodarstva je postao 09.05.2018. godine na načina da ga je njegov stric Miroslav Mihalić, dosadašnji nositelj gospodarstva, imenovao za nositelja te mu prenio cijelo gospodarstvo. Nositelj Matija Mihalić je završio gimnaziju u Zaprešiću te pohađa sve edukacije kako bi unaprijedio poslovanje na gospodarstvu.

Trenutno se gospodarstvo bavi ratarstvom, uzgojem pšenice na 8,19 ha površine; kukuruza u zrnu na 7,68 ha površine; soje na 10,4 ha površine; trave na 0,49 ha površine i djetelinske smjese na 0,93 ha površine.

Dio proizvedene biljne proizvodnje se utroši na ishranu stoke, a ostatak se prodaje poduzeću Plodovi zemlje d.o.o. Hrastovac.

U Razvojnu agenciju javio se sa željom da se prijavi na Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija te je kroz isti ostvario potporu od 89.642,43 kn.

Ulaganjem kroz projekt želi se uložiti u modernizaciju mehanizacije i unaprjeđenje poslovanja kupnjom nove mehanizacije koja će moći pratiti povećanje proizvodnih kapaciteta i omogućiti gospodarstvu daljnje širenje kapaciteta. Kroz projekt se kupuje poljoprivredna mehanizacija: plug s 3 brazde i prskalica.

Nositelj se također javio i na Natječaj za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ koji je u provedbi te ostvario potporu od 50.000,00 eura.

Kroz projekt je kupio traktor te će kupiti još 35 teladi te opremiti staju.

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju i veselimo se novim projektima!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook