Visit Us On Facebook

Priče naših OPG-ovaca: OPG Nikolić Kristijan

Objavio RADA

OPG Nikolić Kristijan nalazi se u Blagorodovcu u Općini Dežanovac. Nositelj OPG-a Kristijan Nikolić rođen je 27.02.1974. godine. Završio je srednju školu za automehaničara.

OPG Nikolić Kristijan se bavi proizvodnjom mesa uz ratarske usjeve. Gospodarstvo posjeduje 3,85 hA zemlje od čega 1,26 hA kukuruz u zrnu, 2,59 hA livade i trajni pašnjaci. Od životinja gospodarstvo ima 9 grla rasplodnih ovaca i 10 grla ostalih ovaca. Za ishranu stoke gospodarstvo godišnje proizvede oko 10 tona kukuruza, a ono što ovce ne potroše gospodarstvo proda. Gospodarstvo godišnje proizvede i proda oko 10 janjaca  na sajmu u Uljaniku, a kukuruz vozi u Plodove zemlje d.o.o. Hrastovac.

Priče naših OPG-ovaca: OPG Nikolić Kristijan 1

Gospodarstvo se u proizvodnji janjaca susreće s rizikom od bolesti koje preveniraju redovitim cijepljenjem te s rizikom od divljači i bježanja ovaca koje preveniraju ograđenim pašnjacima. U proizvodnji ratarskih kultura gospodarstvo se susreće s rizikom od vremenskih nepogoda, zaraza i bolesti te isto tako i od divljači. Rizike preveniraju redovitim i kvalitetnim obrađivanjem tla i špricanjem dozvoljenim sredstvima.

Priče naših OPG-ovaca: OPG Nikolić Kristijan 2

U Razvojnu agenciju Daruvar javili su se sa željom da se prijave na natječaj za mjeru 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava te su kroz isti ostvarili potporu u iznosu od 15.000 €.

Priče naših OPG-ovaca: OPG Nikolić Kristijan 3

Cilj projekta bio je modernizacija i unapređenje procesa rada i poslovanja. Obnovom mehanizacije i opreme olakšao se i ubrzao proizvodni proces te se povećala kvaliteta poljoprivrednih proizvoda. Modernizacija mehanizacije u svrhu stvaranja uvjeta za daljnje širenje proizvodnog kapaciteta gospodarstvu je osigurala održivi razvoj. Gospodarstvo želi u narednim godinama doseći matično stado od 20 grla, tada bi proizvodnja bila oko 20 janjaca što gospodarstvo planira prodavati po prosječnim tržišnim cijenama, takva proizvodnja osigurala bi dovoljno prihoda za dostojanstven život i ostanak na ruralnom području kao i nastavak širenja gospodarstva.  Kroz projekt je gospodarstvo nabavilo noviji traktor, novu cisternu za vodu i novi krunjač kukuruza.

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju i veselimo se novim projektima!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook