Visit Us On Facebook

Priče naših OPG-ovaca: OPG NOVAK DAVOR

Objavio RADA

Nositelj OPG-a je gospodin Novak Davor. Rođen je 25.03.1983. u Pakracu. Završio je srednju školu u Daruvaru, smjer elektrotehničar. OPG Novak je registriran 28.01.2003. godine. Za nositelja je prvotno bila upisana majka Marica Novak, a 2016. ona se upisuje kao član, a nositelj postaje sin Davor Novak. Zaposlen je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Daruvara od 2007. godine. Gospodin Novak ima dugogodišnje iskustvo u poljoprivredi. Sudjeluje u dostupnim edukacijama, predavanjima, radionicama, sajmovima kako bi prikupio stručna znanja i razmjenjivao iskustva sa drugim poljoprivrednicima i proizvođačima repromaterijala i mehanizacije te poboljšao kvalitetu proizvoda i produktivnost te time bio konkurentan i uspio zadovoljiti potrebe kupaca svojih proizvoda.

Završio je Program osposobljavanja za voćara 26.03.2009. godine u Kutini te je time dodatno proširio znanje o voćarstvu. Radno iskustvo stječe radom u OPG-u jer većina poljoprivrednih površina je zasađena trajnim nasadima voća.

Ekonomska veličina poljoprivrednog gospodarstva bila je 6.145,18 eura. Gospodarstvo posluje mješovitim usjevima ratarskih kultura, voćem te rasplodnim ovcama. 2019. godine posjedovalo je 4,55 ha zemlje i 15 ovaca. Na površini 2,06 ha su orasi koji su posađeni u jesen 2006. godine. Nasad se sastoji od 300 sadnica sorte šejnovo, drjanovski. Od ostalih kultura opg uzgaja pšenicu, kukuruz, livade, povrće te koštićavo voće.

Poljoprivredno gospodarstvo željelo je modernizirati i olakšati proizvodnju te smanjiti troškove ekonomski učinkovitijim strojevima.

U Razvojnu agenciju Daruvar javili su se sa željom da se prijave na natječaj za mjeru 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava te su kroz isti ostvarili potporu u iznosu od 15.000 €.

Priče naših OPG-ovaca: OPG NOVAK DAVOR 1

Gospodarstvo je ovim projektom nabavilo novi traktor veće snage koji može zadovoljiti potrebe na gospodarstvu. Ujedno novi traktor je ekološki prihvatljiviji jer ima manju potrošnju goriva i manje onečišćuje okoliš. Također je nabavio i novu roto drljaču kojom se povećala radna učinkovitost na gospodarstvu i povećala kvaliteta pripreme i obrade tla. Nova mehanizacija pridonijela je i povećanju proizvodnih kapaciteta na OPG-u.

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju i veselimo se novim projektima!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook