Visit Us On Facebook

Priče naših OPG-ovaca: OPG PATEK TIHOMIR

Objavio RADA

OPG PATEK TIHOMIR nalazi se u Daruvarskom Brestovcu. Nositelj gospodarstva Tihomir Patek rođen je 09.02.1975. godine. Nositelj je poljoprivrednu djelatnost naslijedio od majke i njene obitelji. Gospodarstvo je u Upisnik poljoprivrednika upisano 2008. godine. Nositelj je završio srednju školu za automehaničara a već 15 godina radi u Strek metali d.o.o. Redovito pohađa sva dostupna predavanja i edukacije.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo bavi se ovčarstvom. Sjedište gospodarstva nalazi se u Daruvarskom Brestovcu, općina Končanica. U trenutku prijave na natječaj za mjeru 6.3.1., gospodarstvo posjeduje 1,49 hA zemlje od čega 0,74 hA livade i trajni pašnjaci i 0,75 hA lupinasto voće-orasi. Od životinja gospodarstvo ima 18 grla rasplodnih ovaca. Gospodarstvo godišnje proizvede i proda oko 30 janjaca.

Na gospodarstvu nema zaposlenih već sve poljoprivredne radove obavlja nositelj uz pomoć obitelji.

U Razvojnu agenciju Daruvar javili su se sa željom da se prijave na natječaj za mjeru 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava te su kroz isti ostvarili potporu u iznosu od 15.000 €.

Priče naših OPG-ovaca: OPG PATEK TIHOMIR 1

Cilj projekta bio je modernizacija i unapređenje procesa rada i poslovanja i povećanje proizvodnog kapaciteta. Ulaganjem kroz projekt uložilo se u proširenje proizvodnog kapaciteta što povećava prinose od oraha za 50 %. Modernizacijom mehanizacije i opreme ubrzao se proizvodni proces za 30%. Na taj način će se omogućiti održivost poljoprivrednog gospodarstva, tržišno orijentirana proizvodnja i dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području te nova zapošljavanja. Gospodarstvo je orahe posadilo na zemlju koju je nositelj kupio kroz natječaj za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina od Ministarstva poljoprivrede. Projekt je nositelju odobren u iznosu od 75.000,00 kuna potpore, a prijavu i provedbu je također vodila Razvojna agencija Daruvar.

Osim povećanja kapaciteta, kroz projekt se nabavio noviji traktor, nove tanjurače, silos i svrdlo.

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju i veselimo se novim projektima!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook