Visit Us On Facebook

PRIČE NAŠIH OPG-ovaca: OPG PINTARIĆ BRESLAVKA

Objavio RADA

OPG Pintarić Breslavka nalazi se u Općini Sirač. Nositeljica gospodarstva je Breslavka Pintarić. Završila srednju trgovačku školu i trenutno u mirovini. Udana je i ima dva sina koja se aktivno bave poljoprivrednim djelatnostima gospodarstva te pomažu u njegovom razvoju.

PRIČE NAŠIH OPG-ovaca: OPG PINTARIĆ BRESLAVKA 1

Gospodarstvo je u Upisnik poljoprivrednika upisano 3.3.2017. godine ali obitelj se poljoprivredom bavi već dugi niz godina. Nositeljica gospodarstva pohađa sve dostupne radionice i predavanja u svrhu kvalitetnije poljoprivredne proizvodnje.

Na gospodarstvu sve poslove obavlja nositeljica uz pomoć supruga i dva sina. Gospodarstvo u budućnosti želi nastaviti s ratarskom proizvodnjom uz širenje proizvodnih kapaciteta, težiti uzgoju kvalitetnih poljoprivrednih kultura te omogućavati plasman istih na tržište. Osim toga, žele primjenjivati suvremenu modernu tehnologiju i stvoriti temelj za održivi razvoj gospodarstva i povoljnu tržištu poziciju.

U Razvojnu agenciju Daruvar javili su se sa željom da se prijave na natječaj za mjeru 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava te su kroz isti ostvarili potporu u iznosu od 15.000€.

PRIČE NAŠIH OPG-ovaca: OPG PINTARIĆ BRESLAVKA 2

Cilj projekta je modernizacija i unapređenje procesa rada i poslovanja. Obnovom mehanizacije i opreme će se olakšati i ubrzati proizvodni proces za 30%. Modernizacija mehanizacije u svrhu stvaranja uvjeta za daljnje širenje proizvodnog kapaciteta gospodarstvu osigurava održivi razvoj.

Kroz projekt će se steći uvjeti daljnje širenje čiji intenzitet ovisiti o potražnji i sukladno tome će se povećavati kapaciteti. Ako bude imalo mogućnosti, gospodarstvo će okrupniti posjede oko svog trenutnog zemljišta i time osigurati rast prihoda i porast konkurentnosti na tržištu. Planirana povećanja će gospodarstvu osigurati dovoljno prihoda za dostojanstven život i ostanak na ruralnom području kao i nastavak širenja gospodarstva. 

Zahvaljujemo se našim klijentima na povjerenju i veselimo se novim projektima!

Podijeli
Skip to content
Visit Us On Facebook